• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
44,75 / maand

Wijnabonnement

   

  4 flessen van ambitieuze kleine wijnboeren.

  Wijnabonnement geeft je de mogelijkheid om jouw smaakvoorkeur te ontdekken. Smaak en geur is persoonlijk, en wat ze ook over een wijn schrijven het moet bij jou passen. De wijnen die we selecteerde hebben we uiteraard op lokatie geproefd. Daarna hebben we een proefset naar Nederland laten komen om zeker te weten dat de wijnen vergelijkbare aroma’s en kenmerken hebben als op locatie. De wijnen die we op de website en in het wijnabonnement aanbieden voldoen aan die criteria.

  De wijn uit het wijnabonnement wordt in de eerste gehele week van de maand geleverd. Voorbeeld: januari 2023, vanaf 3 januari.

  Uitverkocht

  Wijnabonnement selectie

  Voor deze maand selecteerde we een Italiaanse witte wijn, een Spaanse rosé cava, een rode Duitse wijn en een rode Zuid-Afrikaanse wijn. Voor meer informatie klik hier.

  Ambachtelijke wijnen

  Door voor het wijnabonnement te kiezen leer je iedere maand vier wijnen kennen van ambachtelijke wijnboeren. Wijnboeren die door hun grootte geen of zeer beperkt toegang hebben tot de lage landen. Wijnboeren die door de wijze waarop ze wijn maken direct toegevoegde waarde leveren. Waarom?

  • Kleinere wijnboeren doen geen concessie aan de kwaliteit van hun product.
  • Het doorgeven van de kennis aan de volgende generatie is een primaire drijver en niet het geld
  • De omgang met het milieu is op basis van bio-inzichten of zit daar zeer dicht tegen aan
  • Wijn maken wordt op een traditionele en ambachtelijke wijze gedaan en de familie is al op jonge leeftijd betrokken

  Die toegevoegde waarde krijg je terug in de wijn. De wijnen zijn in balans, dit betekent dat de balanscomponenten, zuur, zoet, alcohol, taninne, bubbels, hout en malolactische fermentatie een goede smaakharmonie heeft. Geen losse smaak componenten doordat gebruik is gemaakt van houtsnippers of een houtstaaf maar een houtcomponent van een duur Frans of Amerikaans eikenhoutenvat. Uiteraard is een wijn uit een eikenhoutenvat duurder dan een wijn waar houtsnippers in zijn gegooid. Het één is liefde het andere commercie.

  Een Cava of champagne die via de traditionele methode is gemaakt is heel wat anders dan een witte wijn waar CO2 is ingespoten. Het vergt ook een veel langer proces om champagne of Cava te krijgen dat maanden op de afgestorven gistcellen heeft gelegen. Je proeft bij iedere slok een vleugje brood in combinatie met fruit. Dat maakt champagne of cava zoveel interessanter dan eenvoudige spuitwijnen. Uiteraard is een traditionele champagne of cava niet goedkoop maar wel veel lekkerder. Ook hier speelt liefde een veel belangrijkere rol dan commercie.

  Jezelf uitdagen om een goed glas wijn te drinken! Dat kan met het wijnabonnement van Wijnzat.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×

  Sluiten