• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
18,75

2017 Rauenthaler Rothenberg VDP Erste Lage

Oestrich-Winkel, Duitsland
 • Soort

  Riesling

 • Inhoud - %

  75CL - 12,0% Vol.

 • Smaak

  Mineraliteit en wit fruit

 • Lekker bij

  icon icon icon icon

De Riesling van Rothenberg in Rauenthal laat zich goed combineren met frisse zomerse gerechten. Heb je bij Palingrokerij Eveleens aan de Westeinderplassen gerookte paling gekocht? Dan is de VDP Riesling Erste Lage de juiste partij. Asperges met ham en saus is en blijft een goede combinatie met deze Riesling. Uiteraard kan deze August Eser VDP Riesling ‘Erste Lage’ wijn worden bewaard.

Op voorraad

VDP Riesling Erste Lage, een Duitse witte kwaliteitswijn van de Rauenthaler Rothenberg. Wijndomein August Eser levert met deze witte wijn een topprestatie. De Rothenberg in Rauenthal heeft een leisteenbodem. De wijngaard is een steillage (meer dan 19 graden helling), de zon heeft hierdoor extra intensiteit. De leisteenbodem houdt na zonsondergang de warmte nog vast wat het rijpingsproces goed doet. ‘s Nachts koelt de wijngaard goed af waardoor het fruit en zuur zich goed kan ontwikkelen. Deze microklimaat omstandigheden in combinatie met uitstekend wijnkelder werk brengt een hoogstaande volle en complexe witte wijn voort. Uiteraard kan deze VDP Riesling Erste Lage wijn enige jaren worden bewaard.

Kwalificatie

Wijnboeren die toegetreden zijn tot het Verband Deutscher Prädikat- und Qualitätsweingüter bezitten kwalitatief hoogwaardige wijngaarden. De kwalificatie VDP Erste Lage betekent dat het om een topwijn gaat. August Eser heeft een aantal wijngaarden die behoren tot de het hoogste kwaliteitsniveau VDP Grosse Lage ofwel Grosses Gewächs (GG) genoemd.

Witte wijn bewaren

Uiteraard kan je goede witte wijnen bewaren. Deze  VDP Riesling van August Eser behoort tot de categorie beste witte wijnen. De harmonie tussen de alcohol, zuurgehalte en fruit maakt dat deze wijn gerust een paar jaar bewaard kan worden. Het is niet dat Dodo en Désirée er prat op gaan dat ze lang houdbare witte wijnen maken, het is wel een feit. In de zeer oude gewelfkelder van August Eser liggen onder ideale omstandigheden witte wijnen uit de vorige eeuw. En na 25 jaren geopend, een zeer bijzonder geniet moment! Zoek je een wijngeschenk uit iemand geboortejaar, trouwjaar of jubileum? Dan kan August Eser ongetwijfeld leveren. Mail of app Wijnzat en we gaan voor je aan de slag.

Houdbaarheid witte wijn

Heb je de fles witte wijn geopend en wil je een deel bewaren voor de volgende dag of de dag erna, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat? Dat kan, mits de hoeveelheid van 2 glazen in de fles resteert.

Welke voorwaarden gelden voor geopende flessen witte, rosé of rode wijn?:

 • In de koelkast bewaren,
 • Goed afgesloten bewaren, liefst vacuüm. Hoe minder zuurstof hoe kleiner de kans op oxidatie.

Hoe meer wijn nog in de fles zit hoe langer de wijn houdbaar is. Het aantal dagen hangt dus af van de resthoeveelheid in de wijnfles.

Hieronder mijn advies:

 • minder dan 1/3 fles gevuld, niet bewaren maar leegdrinken,
 • 1/3 tot 1/2 gevulde wijnfles, één tot maximaal drie dagen houdbaar,
 • 1/2 tot 3/4 gevulde wijnfles, twee tot maximaal vijf dagen houdbaar.

Een uitstekende witte wijn van de Rieslingdruif als de Rauenthaler Rothenberg Erste Lage kan dus in drie dagen, zonder noemenswaardige kwaliteitsverlies, worden gedronken.

 

 

 

 

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten