• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
9,50

Castell d’Age biodynamische tempranillo rood 75cl

La Beguda Baixa, Barcelona
 • Soort

  Tempranillo

 • Inhoud - %

  0,75L - 13,0% Vol.

 • Smaak

  Kers, pruim, vanille en ceder

 • Lekker bij

  icon icon icon

Castell d’Age heeft deze rode biodynamsiche wijn van de tempranillo druif met liefde gemaakt. Wil je deze tempranillo van Castell d’Age combineren met eten? Met zijn gemiddelde zuur en tannine is zowel een vegetarisch gerecht als een gerecht met rundvlees, lam of kalfsvlees een goede keuze. Een halfharde schapenkaas past goed bij tempranillo.

 

Uitverkocht

Tempranillo rode wijn biodynamische

Deze biodynamische tempranillo is een rode ‘crianza’ wijn. Dit betekent dat volgens de Spaanse wijnwetgeving deze droge rode wijn 24 maanden heeft gerijpt waarvan tenminste 6 maanden op het vat. Naast de voorschriften van de Spaanse overheid heeft deze rode tempranillo ook een Demeter kwalificatie. Castell d’Age produceert nu eenmaal biodynamische rode wijn. Het hout is mooi geïntegreerd met de rijpe pruim en kersen. En met de juiste hoeveelheid aan tannine en alcohol is het een fijne tempranillo wijn.

Veggiewijn

De biodynamische tempranillo rode wijn is net als alle wijnen van Castell d’Age een goede keuze voor vegetariërs. De tempranillo druiven doorlopen dezelfde groeicyclus als iedere druif waar wijn van wordt gemaakt. De wijze waarop de wijnboer omgaat met de natuur is bij de biodynamische wijnbouw anders. Het keurmerk Demeter dat is toegekend aan deze tempranillo zegt veel over de kwaliteit van de biodynamische wijnbouw van Castell d’Age. Er worden zeer regelmatig controles uitgeoefend door de ‘vereniging voor de biodynamische teelt’ op de juiste naleving van de voorschriften. De voorschriften voor biodynamische wijnbouw zijn extreem zwaar. Het aantal biodynamische wijnboeren met een Demeter keurmerk is dan ook beperkt. Je kan gerust stellen dat deze veggiewijn van een echte ‘crack’ in wijnbouw komt.

Smaakt biodynamische rode wijn anders

In wijnboer keuze door Wijnzat, heb ik uitgelegd hoe wij wijnboeren selecteren. Wijnzat vindt het super belangrijk dat de wijnen die we willen gaan importeren ook in de ‘Lage landen’ goed smaken. Uiteraard hebben we deze biodynamische tempranillo ook in Bilthoven geproefd voordat we zijn overgegaan tot importeren. Wij zijn van mening dat de tempranillo op de neus een lagere beleving heeft dan een niet biodynamische wijn. Daar tegenover staat dat de wijn met bentoniet, een niet-dierlijk klaringsmiddelen is geklaard. De smaak van fruit, zuur, zoet, tannine en alcohol is prima. Menig niet biowijn zou graag van deze gebalanceerde kwaliteit zijn.

Uiteraard heeft ieder zijn eigen reuk en smaak voorkeur, dus zit er niks anders op dan een flesje te bestellen of samen met ons een wijnproeverij voor je familie, vrienden en kennissen te organiseren.

Biodynamische wijn?

Tot slot, wat is eigenlijk biodynamische wijnbouw? Denkbeelden uit de kosmologie, filosofie worden gecombineerd met de biologische wijnbouw. Grondlegger van het biodynamisch denken zijn Rudolf Steiner en Maria Thun. Planeten, de aarde, lucht en bodem van de wijngaard worden als een samenhangend systeem gezien. Wil je meer weten over biodynamische wijnbouw?

Biodynamische wijngaard Castell d'Age

Wijngaard Castell d’Age

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten