• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
12,95

August Eser Riesling Vom Löss wit 75 cl

Oestrich-Winkel, Duitsland
 • Soort

  Riesling

 • Inhoud - %

  75CL - 13,0% Vol.

 • Smaak

  Zachte zuren, fris appelfruit

 • Lekker bij

  icon icon icon

De droge witte wijn van de Riesling druif smaakt weer anders dan My Way of Erste Lage van August Eser. Mij spreekt de frisheid en de balans tussen zuur, alcohol en fruit enorm aan. Zonder eten een hele fijne wijn met lange afdronk. Het is een goede begeleider van stevige wit vis of kip gerechten. Uiteraard past deze Riesling ook bij een vegetarisch gerecht met Linsen en spätzle of peulvruchten zoals bijvoorbeeld kikkererwten.

Op voorraad

Riesling  VDP vom Löss

Riesling geeft bijzondere witte wijnen, dat geldt ook voor de VDP riesling Vom Löss. Riesling is een langzaam rijpende druifsoort, die zich kenmerkt door zijn fruitig zuur. Door deze kenmerken is de riesling een druif die het vooral goed doet in de noordelijke wijngebieden, daar waar de riesling in de late herfstzon zijn rijpheid kan krijgen. De riesling druif vraagt veel van de juiste ligging om tot volledige rijpheid te komen, daarbij is de bodemkwaliteit ondergeschikt aan de ligging. Doordat de druif zo gevoelig is voor de ligging kan in een gebied als de Rheingau witte wijn van deze druif worden geproduceerd die echt verschillend van elkaar is. De beter wijnen van de riesling druif komen van de warmte opnemende stijle leisteen hellingen langs de Rijn.

Duitsland beschikt over veel rivierdalen die voor de riesling druif erg geschikt is. Gebieden als de Mosel, Pfalz, Rheinhessen, Wüttenberg, Baden, Nahe en de Rheingau zijn de meest bekende aanbouw gebieden. In de Rheingau, waar de riesling VDP Vom Löss is aangeplant, is ongeveer 80% van de totale wijnbouw oppervlakte beplant met riesling. Hier zijn relatief veel wijnboeren die in een behoorlijke concurrentie, de beste riesling wijn voor de Duitse- en wereldmarkt produceren.

Riesling wijn

Lekkere Duitse droge witte riesling wijn gemaakt door VDP wijnboer August Eser. De Von Löss van VDP Weingut August Eser is een hele mooie witte wijn. Deze wijn kan je gerust nog een paar jaar laten liggen. Je hoeft deze wijn niet jong te drinken, de kwaliteit is zo hoog dat het frisse fruit in combinatie met de zuren en alcohol jaren goed blijft. Uiteraard is het wel van belang dat je de witte wijn dan op de juiste manier bewaart. Uit een fles van 75 cl schenk je meestal 5 glazen wijn. Je kan na opening van de fles een restant wijn bepalen. Wil je nogmaals van deze lekkere riesling wijn genieten? Zet de afgesloten fles terug in de koelkast. Je kan de wijn dan nog maximaal 5 dagen bewaren zonder dat de wijn veel van zijn charme verliest.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten