• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
11,75

Engelmann-Schlepper Riesling Steillage wit

Eltville-Martinsthal, Duitsland
 • Soort

  Riesling

 • Inhoud - %

  75CL - 13,0% Vol.

 • Smaak

  wit fruit, frisse zuren en mineraliteit

 • Lekker bij

  icon icon icon

Riesling Steillage van Engelmann-Schlepper heeft gerijpt op een perceel met een hellingshoek van meer dan 30% en zuidligging! De riesling druiven krijgen daardoor intensiever zon, en dat proef je. Een heel zuivere smaak van wit- en steen fruit gecombineerd met mineraliteit en mooie zuren. Deze droge witte riesling wijn kan je gerust een paar jaar bewaren.

Op voorraad

Riesling Steillage van Wijngoed Engelmann Schlepper is een hele lekkere droge frisse witte wijn. In Duitsland mag de wijnboer de druiven die op een perceel met een hellingshoek van meer dan 30% groeien, steillage noemen. Het perceel met de rieslingdruiven heeft een hellingshoek van 45% (een zwarte piste voor de skiliefhebbers). De bijzondere liggen maakt dat de druiven handmatig worden geplukt. Een opvallend kenmerk van de riesling stellage is haar mineraliteit, dit geeft een mondgevoel van super zuivere wijn.

Wat is een aromatische druif ?

Een druif die tot de categorie aromatisch behoort is een uitverkoren druivenras. Deze druivenrassen hebben uitgesproken aroma’s en smaken. De rieslingdruif is niet de enige druivensoort die aromatisch is. De volgende druivenrassen maken vallen ook onder deze categorie; torrontés, albariño, muscat, gewürtztraminer en sauvignon blanc.

Hoe gaat de wijnboer om met aromatische druiven?

De wijnboer is natuurlijk blij met een aromatisch druif en tegelijk vraagt het veel verantwoordelijkheid om de aroma’s en smaken van de aromatische druif, zoals de riesling, te behouden en door te geven aan de wijndrinker. De wintersnoei is al het eerste moment waarop de wijnboer de kwaliteit van zijn oogst bepaalt. Vervolgens heeft de wijnboer gedurende het half jaar durende groeiseizoen veel werk te verrichten in de wijngaard,om de goede aromatische kenmerken van de druif te waarborgen. Grond bewerken, bestrijden ziekte, beheersen vegetatie, bemesten, pré-oogst en uiteindelijk de oogst zijn taken die de wijnboer in de wijngaard uitvoert. De oogst is een spannend moment. De wijnboer wil de rieslingdruiven in korte tijd van het perceel in de druivenpers hebben. Dit om te voorkomen dat de fruitsmaak onderweg vermindert. Eenmaal geperst wordt het witte rieslingsap in gekoelde roestvrijstalen tanks opgeslagen en begint het omzetten van de suikers in alcohol. Tijdens het vergistingsproces wordt de temperatuur in de tank laag gehouden zodat de primaire aroma’s behouden blijven en er geen malolactische gisting ontstaat. Nadat nagenoeg alle suikers zijn omgezet in alcohol kan de wijn rusten. De primaire aroma’s, mineralen en smaak is zo behouden. Dat proef je ook terug in de riesling steillage van Engelmann-Schlepper.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten