• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
12,95

2018 Riesling ‘S’

Eltville-Martinsthal, Duitsland
 • Soort

  Riesling

 • Inhoud - %

  75CL - 14,5% Vol.

 • Smaak

  Peer, perzik, krent,gist en toast

 • Lekker bij

  icon icon icon

Een droge witte wijn met een alcoholpercentage van 13,5%, dat zegt wel iets! Deze handgeplukte trossen, afkomstig van het beste perceel en met een voorgeschreven gereduceerde opbrengst per hectare maakt de Riesling ‘S’ een wijn voor de kenner. De complexiteit van deze wijn wordt vergroot doordat een deel van de wijn houtopvoeding heeft gekregen. Engelmann-Schlepper mengt in een verhouding de gerijpte Riesling ‘S’ in barrique met Riesling van dezelfde kwaliteit uit het roestvrijstalen vat, hierdoor wint deze wijn aan complexiteit. De Riesling ‘S’ heeft net als veel Riesling wijnen vanaf het niveau Kabinett bewaarpotentie.

Op voorraad

Riesling witte bewaar wijn

Riesling ‘S’ van Weingut Engelmann Schlepper is een bewaarwijn. Uniek is dat de Riesling gerijpt is op eikenhoutenvat. Hierdoor wordt de fruitige smaak van de Riesling verrijkt met de smaak van vanille en ceder. Dit geeft de wijn extra body die de liefhebber van Riesling zeker zal waarderen.

Riesling druif

De Riesling druif behoort tot de aromatische druiven. Dit betekent dat de druif van nature veel smaak heeft. Aromatische druiven worden puur natuur gefermenteerd waardoor de typische aromatische smaken van de Riesling druif heel goed te herkennen is. Sommige wijnboeren willen hun Riesling of een deel ervan een extra boost geven, dit doen Engelmann-Schlepper door de witte Riesling enige tijd op eikenhout te laten rijpen. Daarom krijgt de Riesling een ‘S’ achter zijn naam.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten