• Gratis bezorgd vanaf €75
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Maandabonnement €44,75
7,95

Engelmann-Schlepper Riesling droog 1L

Eltville-Martinsthal, Duitsland
 • Soort

  Riesling

 • Inhoud - %

  100CL- 12,5 Vol.

 • Smaak

  Appel, peer, bloesem

 • Lekker bij

  icon icon

Deze droge witte wijn past goed bij witvis zoals tong, kabeljauw en mosselen. Het Riesling fruit komt goed tot zijn recht omdat de wijnboer tussen het oogsten van de trossen, persen en het laten bezinken van de perswijn in gekoelde roestvrijstalen tanks minder dan 3 uur nodig heeft. Een frisse jonge wijn die gerust twee jaar bewaard kan worden. De wijngaard Engelmann-Schlepper organiseert frequent feestjes of muziekavonden op het domein, de droge riesling is dan de party wijn.

Op voorraad

Riesling droog van Engelmann-Schlepper

Een droge (trocken) frisse witte wijn van de Riesling druif, als huiswijn in een restaurant kom je steeds vaker tegen. Dat is niet zonder reden! De wijncultuur in België en Nederland staat steeds meer open voor kwaliteitswijnen uit de Duitstalige wijngebieden. Hoewel de productiekosten van wijn in Oostenrijk, Noord Italië, Zwitserland en Duitsland hoger liggen dan in de nieuwe wereld, zijn de kwaliteitseisen in deze landen zeer streng. De wijnproductie van deze droge witte riesling van wijnboer Engelmann-Schlepper valt ook onder deze strenge kwaliteitseisen.

Wijnbouw en milieu

Sterker nog, Walter Schlepper ondertekende het concept van de Rheingauer Weinbauverbandes voor milieubewuste wijnbouw al in de jaren ’80.

Het belangrijkste punten van milieuvriendelijke wijnbouw zijn:

 • bemestingsmethoden:
  • natuurlijke gewasbescherming in de wijngaard
  • vergroening en beplanten van de wijnbergen
 • milieuvriendelijk verwijderen van afvalstoffen uit de wijngaard en wijnkelder

Naast de milieuvriendelijke maatregelen beperkt wijngoed Engelmann-Schlepper ook het gebruik van zwavel als conserveringsmiddel in de wijn. De toevoeging van zwavel is gebonden aan Duitse wettelijke maximumwaarden per fles, die jaarlijks gecontroleerd wordt door de landbouwkamer van de deelstaat Hessen.

Wijnjaar 2018

Oer het wijnjaar 2018 zullen de Duitse wijnboeren nog lang napraten. Het was een historische jaar. De voortdurende warmte en weinig regen zorgde voor grote gezonde rijpe druiventrossen. De opbrengst en kwaliteit was in 2018 uitzonderlijk. Wijngoed Engelmann-Schlepper heeft een keldercapaciteit die de oogst van 2018 niet aankon.

De druiven zijn mooi rijp geworden met een hoog suikergehalte. Ook de riesling druiven voor de Riesling ‘droog’ hadden een heel mooi suikergehalte en rijp fruit dat naast de smaken van appel en peer ook tonen van steenfruit heeft. Deze droge riesling heeft voldoende zuur waardoor de combinatie met fruit en alcohol een lekkere wegdrink wijn geeft. Samen met de literfles rosé van Engelmann-Schlepper heb je een volwaardig duo voor een mooie party avond. De 2018 rosé bieden we in een literfles aan voor € 9,95, dat is nog géén € 7,50 voor een lekkere rosé wijn van de pinot noir druif.						
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten