• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
12,25

August Eser Pinot Noir rosé 75 cl

Oestrich-Winkel, Duitsland
 • Soort

  Pinot Noir

 • Inhoud - %

  75CL - 13,0% Vol.

 • Smaak

  fris, aardbei

 • Lekker bij

  icon icon icon

De frisse zuren gecombineerd met het rode fruit en vleugje grapefruit van deze pinot noir rosé zijn mooi op elkaar afgestemd, dat proef je direct!

Als aperitief met een stukje kaas of gewoon zonder eten omdat deze rosé van August Eser een heerlijke afdronk heeft.

Het jaartal op het etiket van deze VDP wijn zegt alles!

 

Op voorraad

Rosé van de pinor noir druif

De Duitse rosé wijn van wijndomein August Eser heeft een veelbelovende naam ‘Pretty in Pink’. Het is niet wit, het is niet rood, het is gewoon erg lekkere rosé wijn van de pinot noir druif. Uiteraard gekoeld op zijn best is deze rosé uit Duitsland veelzijdig. Je kan de rosé als aperitief drinken waarbij eigenlijk alle hapjes passen, bijvoorbeeld olijven, kaas, garnalen, tomaat met basilicum of chorizo.

Deze rosé van August Eser heeft een lekker fruitige smaak met voldoende zuren en alcohol waardoor de wijn een mooie body heeft en een lange afdronk.

Hoe wordt rosé gemaakt?

Drie manieren worden meestal gebruikt om rosé te maken. Het mengen van witte en rode wijn is mogelijk, maar is niet toegestaan binnen de EU regels. In de EU wordt gekozen voor directe persing of korte inweking. Deze twee methodes geven naar mijn mening ook de lekkerste rosé wijnen.

De directe persing wordt vaak toegepast bij blauwe druiven die veel kleur en tannine afgeven. De wijnboer kiest er voor om de blauwe druiven te kneuzen en geperst net zoals dat gebeurt bij witte wijnen. Hiermee wordt wat kleur en tannine onttrokken, voldoende om een mooie roze gekleurde rosé te maken.

De korte inweking betekent dat de blauwe druiven worden gekneusd en het sap uit de druif enige tijd in contact is met de schil waardoor tannine en kleur worden onttrokken aan de schil. Bij druivensoorten zoals pinot noir is er een korte inweking zodat de wijnboer de gewenste kleur en smaak krijgt. Vervolgens tapt de wijnboer het afloopsap af en zal de rosé op dezelfde manier als witte wijn worden vergist. De wijnboer zal er voor kiezen om de vergisting tussen de 12ºC en 22ºc  te laten verlopen zodat de rosé een frisse fruit smaak behoudt. De rosé pinot noir zal vaak via de korte inweking worden gemaakt. De rosé van August Eser is een school voorbeeld van een geslaagde rosé wijn.

Wijnzat August Eser

Rosé van pinot noir 2🧡20

 

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten