• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
22,50

August Eser Pinot Noir barrique rood 75cl

Oestrich-Winkel, Duitsland
 • Soort

  Pinot Noir

 • Inhoud - %

  75CL en 13,5% Vol

 • Smaak

  Rood fruit, vanille, toast

 • Lekker bij

  icon icon icon

Deze Pinot Noir kan de concurrentie met de cru’s uit de Bourgogne aan. August Eser staat in de regio bekend als een wijnmaker die mooie gebalanceerde traditionele wijnen produceert. Deze Pinot Noir heeft echt allure. De wijn is gerijpt in vaten van Frans eiken en op de fles. De wijn is goed gebalanceerd en heeft een complexe expressie. Wijnkenners zullen aangenaam verrast zijn over zoveel body en afdronk.  Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De Pinot Noir is nu op dronk en heeft nog bewaarpotentie.

 

Op voorraad

Duitse rode wijn

We nemen direct een vooroordeel weg. Duitse rode wijn is wijn van een hoog tot zeer hoog niveau! Duitsland heeft Rond de 34.000 hectaren aan wijngaarden waar blauwe druiven zijn aangeplant.  De Spätburgunder is de meest aangeplante druivensoort, deze druivensoort werd ongeveer 1100 jaar geleden voor het eerst gedocumenteerd aan de flanken van de Bodensee. Vanuit Zuid-WestDuitsland heeft de Spätburgunder (pinot Noir) een zeer succesvolle groei richting de Platz, Rheingau en Ahr doorgemaakt. De Pinot Noir is een levendige en zachte rode wijn met fruitige aroma’s met een nuance van amandelen. De typische Pinot Noir heeft een licht zoetige geur van rode vruchten, zoals aardbei, bramen en kers tot zwarte bessen. Heeft de Pinot Noir gerijpt op eikenhoutenvat dan wordt de smaak van vanille als secondaire aroma toegevoegd. Je drink een Pinot Noir op een temperatuur van 16 tot 18 graden (ruim onder kamertemperatuur).

De Pinot Noir van August Eser is op Frans eiken gerijpt. De website van August Eser geeft meer informatie over de historie, terroir en andere interessante onderwerpen zoals het lidmaatschap van de VDP.

Het klimaat in de Rheingau is geschikt voor dit druivenras. De druif houdt van een gematigd landklimaat met warmte zomers en een najaar met rustig nazomer weer. ‘S nachts koel genoeg om de temperatuur in de druif te laten dalen zodat het fruit fris blijft. Overdag warm genoeg om voldoende suiker te produceren. Bij de oogst hebben de druiven voldoende zuren in combinatie met veel fruit en suiker. De perfecte uitgangspositie om mooie rode wijnen van te maken.

Pinot druiven zijn verwant?

De Pinot Noir, Pinot Gris en Pinot Blanc zijn aan elkaar verwant. Van de blauwe druif kan je heel goed witte wijn maken. Deze witte wijn heet dan Blanc de Noir. De Blanc de Noir van de blauwe druif vormt samen met chardonnay en pinot meunier de basis voor champagne uit de Champagne streek.

De Pinot Gris is een witte wijn met volle body en voldoende zuren. De Pinot Gris of Grigio wordt veel aangeplant in de Franse Elzas, Duitsland en Noord-Italië. In Noord Italië is Alto Adagio het meest bekende gebied voor mooi kwaliteitswijnen met bewaar potentie van de Pinot gris. In de Duitstalige landen wordt de Pinot Gris Grauburgunder genoemd. De Pinot Blanc is in zijn algemeenheid een licht, eenvoudig en verfrissend. Deze druif wordt veel in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Noord-Italië aangeplant. De Elzas heeft de naam om lekkere makkelijk drinkbare Pinot Blanc te produceren. In de Duitstalige landen wordt de Pinot Blanc, Weissburgunder genoemd.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten