• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
11,50

August Eser ‘My Way’ riesling wit 75cl

Oestrich-Winkel, Duitsland
 • Soort

  Riesling

 • Inhoud - %

  75CL - 13,0% Vol.

 • Smaak

  Bloemig, perzikachtige en kruidige aroma

 • Lekker bij

  icon icon icon

De droge witte riesling heeft een opvallende smaak die soms doet denken aan een frisse sauvignon blanc, maar dan met meer fruit. Past goed bij lichte visgerechten, oesters, kokkels of mosselen. Een vegetarische maaltijdsalada past ook mooi. Vergeet niet dat streekgerechten zoals zuurkool met worst of asperges met ham en ei ook een mooi combinatie is met met deze riesling. Kaas tip: geitenkaas en My Way van August Eser.

Op voorraad

My Way riesling

De ‘My Way’ riesling 2020 van Weingut August Eser is een verhaal apart. Dirk Würtz, één van de bekende Duitse wijn bloggers en zelf gerenomeerd wijnmaker zei: ” Désirée Eser is een boegbeeld van de nieuwe generatie wijnmakers in de Rheingau”. Uitstekend opgeleid (Diplom Ingenieurin für Weinbau und Önologie) en met internationale ervaring, leidt zij zeer succesvol het traditionele wijngoed in het hart van Oestrich (Rheingau). Haar wijnen zijn echte Rheingau klassiekers, authentieke en eerlijke expressie van het terroir waar ze zijn ontwikkeld. De wijngaard portfolio  bestaat uit 17 verschillende percelen, waarvan 8 percelen behoren tot de absolute top categorie Grosse Lage. De ‘My Way’ riesling is ontstaan toen Désirée in 2007 het Weingut August Eser van haar ouders overnam. Samen met Dodo, zoon van Baron zu Knyphausen, managen ze vandaag de dag het Wijndomein.

 

August Eser, Riesling en Pinot Noir VDP wijnboer Wijnzat

Dodo en Désirée in hun wijngaard

Smaak en aroma’s

My Way is een droge riesling. Een witte wijn die een levendige presentatie heeft. Je ruikt citrus en perzik. De wijn heeft mooie fijne zuren, plantaardige tonen, een beetje snoep en een vleug ananas.

Riesling behoort tot de aromatische druiven. Karakteristiek voor de riesling druif is de grote verscheidenheid omdat de druif het smaak karakter van de bodem geeft. Leisteenbodem geeft andere smaak dan de leembodem. Als de riesling nog jong is dat zal apple en citrus overheersen. Zeer goede rieslings herken je aan een vleug van abrikozen of perzik.

Over één ding zijn kenners en leken het eens. Riesling behoort tot een van de hoogste kwaliteitswijnsoorten in de wereld. Deze witte wijn dankt zijn hoge reputatie wereldwijd als koningin van de wijnstokken vooral aan zijn levendige en gevarieerde aroma’s. En het fijne is dat Dodo en mijn achternicht daar absoluut een bijdrage aan leveren. Riesling heeft een zuur en veel smaak, je kan gerechten met veel smaak combineren met riesling. Houd je van kaas? Edammer of Goudse kaas maar ook brie of camembert passen goed bij de My Way riesling van August Eser.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten