• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
18,75

Zuid-Afrikaanse rode wijn Tannat 75cl

Paarl, Zuid-Afrika
 • Soort

  Tannat

 • Inhoud - %

  75CL - 14,5% Vol.

 • Smaak

  Pruimen, bramen, vanille, toast en rook

 • Lekker bij

  icon icon

Deze Zuid Afrikaanse donker rode wijn kan probleemloos de kwalificatie zeer goede rode wijn dragen. In de reeks dure rode wijnen is deze Tannat een koopje. Deze wijn heeft een mooie balans tussen fruit, alcohol, zuur, rijpe tannine en tertiaire kenmerken als leer en koffie. Hierdoor heeft de Tannat een volle body en een lange afdronk. Heeft bewaarpotentie. Een heerlijke rode Kaapse wijn gemaakt door Mooi Bly Winery.

Op voorraad

Zuid-Afrikaanse rode wijn

De wijnboeren in Zuid-Afrika produceren vaak mooie rode wijn. Een erg bekende Zuid-Afrikaanse rode wijn is de Pinotage, een kruising van de Pinot Noir en Cinsault druif. Het is niet de meest aangeplante blauwe druif in Afrika, Cabinet Sauvignon en Syrah zijn de Zuid Afrikaanse rode wijnen als het om de hectaren aangeplante druiven gaat. De erfenis van de Hugonoten die met de Nederlanders naar Zuid Afrika is goed te merken in de aangeplante druivensoorten. Naast de rode wijn worden ook witte wijnen met een Franse historie veelvuldig aangeplant. Sauvignon Blanc, Chardonnay en Chenin Blanc zijn druiven die het goed doen in Zuid Afrika. De Kaapse rode wijnen kenmerken zich door hun rijpe fruit, proef je een Pinotage dan zal je onmiskenbaar tonen van chocolade en koffie kunnen ontdekken, als de balance goed is met de andere smaken van gerijpt hout en fruit dan heb je een heel aangename Pinotage te pakken. De door ons geselecteerde Wijnboer Mooi Bly heeft een van origine franse blauwe druif gebruikt om zijn topwijn te maken. Deze Zuid Afrikaanse rode wijn is een goede rode wijn, die zeer gewaardeerd wordt door onze klanten. De kenmerken van de 2015 Tannat van Mooi Bly zijn, mooi donker fruit zoals bramen, pruim en zwarte bessen. De wijn heeft een hoog alcohol percentage voldoende zuren en tannines die zon gerijpt zijn. De rijping op eikenhout is goed te proeven. Al met al is dit een volle wijn met een heel prettige smaak en lange afdronk. Het is een meesterwerk van Mooi Bly. De wijn is nu op dronk en kan nog een paar jaar worden bewaard.

2015 Tannat van Mooi Bly Estate. Krachtige Zuid Afrikaanse rode wijn met veel body. Van deze wijnboer hebben we ook door klanten erg gewaardeerde Syrah en Malbec. Net als de Tannat zijn deze Kaapse wijnen zongerijpt met zachte tannine, voldoende fruit en alcohol.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten