• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
10,50

Engelmann-Schlepper riesling Kabinett wit 75cl

Eltville-Martinsthal, Duitsland
 • Soort

  Riesling

 • Inhoud - %

  75CL - 12,0% Vol.

 • Smaak

  Bloesem, appel, citroen en druif

 • Lekker bij

  icon icon icon icon

De wijnboer heeft veel aandacht bestaat aan een mooie balans van zuur, fruit en heel klein zoetje. Medestudenten van de wijncursus WSET 3 waren erg enthousiast over de smaak en afdronk van deze droge riesling. De witte wijn laat zich goed combineren met zuurkool of asperges.

Ook gevogelte, garnalen, kreeft of varkensvlees passen prima bij de frisse fruitige wijn met een zuurtje. Uiteraard is het ook een prima begeleider van de lichte vegetarische maaltijden.

Boerenkool, zuurkool, hutspot of rode kool met worst pak dan deze riesling van Engelmann-Schlepper. Een aperitief of tapas gaat ook goed samen met deze witte wijn. Deze mooie zuivere Riesling heeft een verrassend lange afdronk. Je kan deze wijn gerust twee jaar bewaren.

Op voorraad

Riesling Kabinett

Riesling Kabinett 2020 en 2021 van Weingut Engelmann Schlepper zijn mooie droge witte wijn. Het is een van de meest verkochte wijnen in onze webshop.

Zoals velen weten is kabinett een aanduiding voor de kwaliteit van de wijn. Het is de eerste graad van de prädikatwijnen. De pyramide-indeling is gebaseerd op het mostgewicht. Het mostgewicht wordt in Oechsle graden gemeten. Aan de hand van Oechsle wordt de rijpheid van de druif ten tijde van de oogst vastgesteld. De Riesling kabinett moet tenminste een Oechsle hebben van 70 graden of meer maar minder dan 82 graden. Hierdoor krijgt de Riesling kabinett een gemiddeld alcoholpercentage en kan de wijnboer zorgen voor een droge fruitige witte wijn.

Oechsle

Naast de Kabinett kent de pyramide de Spätlese met een Oechsle tussen de 76-90 graden. De Auslese met een mostgewicht van 83-100 graden. De bovenkant van de pyramide wordt gevormd door Beerenaulese & Eiswein met 110 – 128 graden en de Trockenbeerenauslese met ook 150-154 graden Oechsle.

 

Smaak van Duitse Riesling wijn

Ik weet niet waardoor ‘t komt maar de smaak van Duitse wijnen worden in Nederland nog een tikje minderwaardig gevonden. De fruitige smaak van de Duitse Riesling wijn zou iedereen in een wijnbar kunnen proeven en zijn oordeel vellen. Wijnzat heeft Duitse Riesling die van hoge en zuivere kwaliteit is. Als wijndrinker doe je jezelf dan tekort als je de Riesling wijn niet probeert. De wijncultuur in Duitsland bestaat namelijk al eeuwen. De wijnbouwtechniek is van hoog niveau en Duitse wijnboeren werken vaak in familieverband en willen hun wijngaarden aan de volgende generatie doorgeven. Hierdoor werken ze met de natuur en niet tegen de natuur. Veel wijnboeren werken biologisch of nagenoeg biologisch.

Wil je meer zijn en weten over de smaak van Duitse Riesling wijnen. Een lang weekend bij Engelmann-Schlepper is zo geboekt. Martinsthal ligt tegen Mainz aan. Ongeveer 400 km vanaf Utrecht. Je kan een goed verzorgde vier sterren kamer boeken bij Marlies Engelmann-Schlepper.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten