• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
17,95

Engelmann-Schlepper Pinot Noir Barrique rood 75cl

Eltville-Martinsthal, Duitsland
 • Soort

  Pinot Noir

 • Inhoud - %

  75CL - 14,0% Vol.

 • Smaak

  rode kers, framboos, vanille en ceder

 • Lekker bij

  icon icon icon icon icon

De wijn is nu op dronk. Wil je de Pinot Noir niet op korte termijn drinken, geen probleem in 2023 is deze spätburgunder verder op de fles gerijpt en mag je verwachten dat naast het rode fruit, vanille en ceder je ook paddestoel en/of paardenstal zal ruiken. Ik verheug mij er nu al op om deze fles droge rode wijn uit het top jaar 2018 een aantal jaren op te leggen.

Op voorraad

Rode wijn Pinot Noir

De Pinot Noir rode wijn wordt in de Duitstalige landen Spätburgunder genoemd. Deze rode wijn kan zich zonder meer meten met de betere rode wijnen gemaakt van Pinot Noir druif en is op barrique gerijpt. De oplage van deze kwaliteitswijn is beperkt, liefhebbers van deze wijn kunnen beter direct hun inkoop realiseren. De vorige editie, Engelmann-Schlepper, is namelijk nagenoeg volledig door een Franse houtinkoper opgekocht. De houtinkoper zocht goede Europesche eiken voor eikenhouten wijnvaten. Hij proefde de vorige editie Pinot Noir barrique en was meteen verkocht. Voor die prijs, deze kwaliteit was een ‘no-brainer’  voor de Fransman.

Houdbaarheid rode wijn

Wijn is het product van fruit. Wil je fruit bewaren dan doe je dat op een lage temperatuur.  Zo ook met wijn, mousserend, rood, wit of rosé voor allen is dit de basis regel. In het blog ‘rode of witte wijn bewaren‘  lees je nog meer tips.

Bij rode wijn speelt de zuurgraad en hoeveelheid tannine (looizuur) in samenhang met alcohol een belangrijke rol. Deze pinot noir heeft 14% alcohol, dat is dus een pré. De hoeveelheid tannine is maximaal medium en dat geldt ook voor de zuurgraad. Het op eikenhouten vaten rijpen van deze wijn heeft ook een voordeel in de houdbaarheid. Alles bij elkaar is opleggen tot en met 2022-2024 goed mogelijk.

Lekkere rode wijn Pinot Noir

Dat rode wijn lekker is, bewijst de pinot noir van Engelmann-Schlepper zeker! Wijn wordt lekker als de gehele keten bij de wijnboer klopt. Vanaf de wintersnoei, het verzorgen van de druivengroei gedurende het groei seizoen tot en met de wijnoogst en het werk in de wijnkelder.

En ik wil nogmaals de loftrompet steken voor wijnboeren die met passie hun vak uitoefenen. Het is namelijk geen sinecure om lekkere rode wijn voor een betaalbare prijs te maken. En ondanks de veranderende weersomstandigheden slagen vooral kleinere wijnboeren er in zichzelf iedere keer weer uit te dagen om lekkere wijn voor de consument te maken.

Wijn topjaar 2018

Het wijnjaar 2018 wordt in Duitsland als topjaar gekwalificeerd. De opbrengst en kwaliteit van de druiven was uitzonderlijk, zo ook het suikergehalte in de wijn waardoor relatief hoge alcoholpercentages werden bereikt. Het enige smetje is dat door het hoge suikergehalte de zuurgraad voor Duitse wijnen lager is dan gebruikelijk.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten