• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
9,65

Mooi Bly chenin blanc wit 75cl

Paarl, Zuid-Afrika
 • Soort

  Chenin blanc

 • Inhoud - %

  75CL en 13,0% Vol

 • Smaak

  Perzik, peer, banaan en ananas

 • Lekker bij

  icon icon icon

De Zuid-Afrikaanse witte wijn van Mooi Bly heeft een mooie body. Zonder eten smaakt deze wijn erg lekker! Omdat het een volle witte wijn is kan je deze combineren met gerechten met een vettige saus.

Op voorraad

Chenin Blanc

In Zuid-Afrika is de chenin blanc het meest aangeplante druivenras. Wijnboer Erik vindt dit een fijne druif om mee te werken. Zijn passie voor droge witte wijn vind je terug in een heerlijk glas van deze droge witte wijn met volle textuur.

De chenin blanc is een druivensoort die rond 900 na christus al beschreven werd als aangeplante druivensoort. Bij wijnproeverijen wordt qua smaak ook wel een link gelegd met sauvignon blanc. Dat klopt ook want uit gen-studie blijkt dat de druif een kruising is tussen de rode traminer druif en sauvignon blanc. Rode traminer is weer een zeldzaam wit druivenras, dat meer kleur aan de wijn geeft dan de blekere sauvignon druif. De volle gele kleur heeft chenin te danken aan de traminer.

Steen

Steen is een veel aangeplante druivenras in Zuid-Afrika. Historische is niet geheel duidelijk waarom de druiven steen werden genoemd. Tot begin jaren ’60 van de vorige eeuw werd steen als een apart druivenras beschouwd. Door onderzoek kwam vast te staan dat de zo geliefde Steen, chenin blanc is. De witte wijn uit Frankrijk heeft een ander smaakpalet dan de Zuid-Afrikaanse. Dat smaakverschil wordt veroorzaakt door de klimaatzone waarin de steen is aangebouwd. De Loire streek behoort als aanbouwgebied tot het koele klimaat en Zuid-Afrika tot de warme klimaatzone. De Zuid-Afrikaanse ‘steen’ heeft hierdoor meer alcohol, meer steenfruit tot tropische fruitsmaak en minder zuren dan zijn Franse broeder.

Eten en ‘steen’

De chenin blanc van Mooi Bly Winery heeft geen exclusief recht op één gerecht. Door zijn body en fruit is een salade met geitenkaas een combinatie mogelijkheid. Uiteraard past een wit vis met saus goede bij deze ‘steen’. Ga je sushi eten? ook dan is deze Mooi Bly wijn uit te schenken. En als laatste, de gegrilde kip is een heerlijke partner!

Mooi Bly Winery Zuid-Afrika Wijnzat

Mooi Bly Winery

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten