• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
14,75

Castell d’Age Syrah biodynamisch rood 75cl

La Beguda Baixa, Barcelona
 • Soort

  Syrah

 • Inhoud - %

  75CL - 13,5% Vol.

 • Smaak

  Rood fruit en pepertje

 • Lekker bij

  icon

Deze jonge Syrah is fruitig van smaak met een ‘bite’. De smaak van peper maakt deze Syrah zonder toegevoegde sulfiet een goede begeleider van BBQ. ‘s Winters past deze biodynamische Syrah goed bij een stoofpotje. Castell d’Age is Demeter gecertificeerd.

Uitverkocht

Castell d’Age maakt als drie generaties biodynamische wijnen. De kennis van het terroir is van moeder op dochter gegaan. Met liefde en geduld wordt ieder jaar weer gewerkt aan prachtige biodynamische wijnen, zo ook deze syrah biodynamische rode wijn. Na de oogst begint de nieuwe kosmische cyclus met het vullen en begraven van koehoorns.

Natuurwijn

Voordat deze lekkere rode natuurwijn van de syrah druif in de fles zit wordt een hele biodynamische cyclus door wijnboer Castell d’Age doorlopen. Om je een idee te geven welke inspanning zij verrichten om deze syrah wijn zo natuurlijk mogelijk te maken hieronder een aantal biodynamische proces stappen.

Biodynamische wijngaard

Na de oogstfase start het nieuw ecologisch jaar met het bewerken van de aarde en het snoeien van de syrah wijnrank. De aarde wordt in het najaar verrijkt met ingegraven koehoorns gevuld met mest. De inhoud wordt in het voorjaar opgegraven en verspreid in de wijngaard, om zo de bodem te ondersteunen. Er wordt dus geen kunstmest gebruikt. In het groeiseizoen wordt op natuurlijke wijze ziekten en ongewenste insecten ‘bestreden’ zonder chemische middelen. Als de druiven weer rijp zijn voor de pluk, dan gebeurt dat alleen handmatig.

Vergistingsproces

Het fermentatieproces waarbij de druiven worden gekneusd en alleen de natuurlijke gistcellen op de schil van de druif worden gebruikt om de suikers om te zetten in alcohol. Er wordt geen sulfiet toegevoegd en geen extra gistcellen. Alles is puur natuur. Dit geldt ook voor het klaringsproces van de wijn. Door de wijn ‘over te stekken’ naar andere vaten wordt de wijn en de wijndrap gescheiden. De wijn wordt na het oversteken minimaal gefilterd waardoor de biodynamisch geproduceerde syrah nog een klein beetje troebel in de fles is. Uiteraard is deze syrah zonder toevoeging van sulfiet Demeter gecertificeerd.

Smaak van natuur wijn

De smaak van deze natuur wijn of vin nature is zoals de mensen voor de industrialisatie van de wijnbouw de wijn dronken. Een zuivere wijn met een heel natuurlijke smaak. Deze syrah heeft onmiskenbaar tonen van eucalyptus, peper en rood fruit. De syrah van Castell d’Age is een jonge wijn die geen houtopvoeding heeft gehad. Je proeft in de meest zuivere vorm de smaak van de syrah druif.

 

 

 

 

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten