• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
8,25

AlexKia merlot rood 75cl

 • Soort

  Merlot

 • Inhoud - %

  75CL - 13,5% Vol.

 • Smaak

  Rode bessen, frambozen en ceder

 • Lekker bij

  icon icon

De Zuid-Afrikaanse merlot van AlexKia heeft goed kunnen rijpen in het dal bij de breederivier. De tannine, fruit en alcohol zijn goed in balans waardoor het een rode wijn is die je als allermansvriend mag kwalificeren.

Uitverkocht

Merlot

De droge rode merlot reserve uit 2018 van AlexKia, is gerijpt in de wijngaard aan de Breederivier in Zuid-Afrika. Het klimaat in dit gebied heeft minder last van de koude zuidelijke wind die landinwaarts waait. Het Riviersonderend gebergte houdt deze wind tegen, wat het rijpen van de tannine goed heeft gedaan. De merlot heeft houtopvoeding gehad waardoor je naast het fruit van rode bessen en frambozen ook ceder proeft. Gelukkig is deze merlot niet te tanninig. Het onrijpe tannine effect ontstaat als de druif onvoldoende rijp wordt geplukt, het effect is dat je dan een bittere smaak krijgt. Deze merlot kan je zonder eten ook goed drinken. Wil je de droge merlot combineren met eten dan kan dat bijvoorbeeld goed met lasagne, gehaktballetje of een hamburger met kaas.

Rode wijn

Deze droge Zuid-Afrikaanse rode wijn kunnen wij in een beperkte oplage aanbieden. Waarom?

Franco en Carla Maestroni zijn vanuit Italië geëmigreerd naar Zuid-Afrika. In de Eilandia valley vonden zij geschikte grond om een wijngaard op te zetten. De jaren verstreken en inmiddels zijn Franco en Carla met pensioen. Hun wijndomein is verkocht aan Robertson. Gelukkig wordt de druiven van hun wijngaard nog steeds gebruikt om een droge rode wijn van de merlot druif te maken onder de naam AlexKia. Via onze contacten kunnen we de merlot reserve en chardonnay, beide uit 2018, tijdelijk in ons assortiment opnemen.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten