• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
15,75

Cascina del Pozzo nebbiolo rood 75cl

Castellinaldo d'Alba, Italië
 • Soort

  Nebbiolo

 • Inhoud - %

  75CL - 14,0% Vol.

 • Smaak

  Rood fruit, vanille, toast en leer

 • Lekker bij

  icon icon icon

De combinaties zijn bijvoorbeeld een pasta, liefst met een beetje truffel. De smaak van rood fruit en paddenstoel is erg lekker. De Nebbiolo is ook een goede begeleider van wild, een gewilde kerstdiner combinatie.

De Nebbiolo van Cascina del Pozzo is als volgt gerijpt;  12 maanden op barrique, 12 maanden op groot houtenvat en 12 maanden op de fles. Uiteraard heeft de 2016 Roero Montegalletto bewaarpotentie.

Op voorraad

2016 Roero Montegalletto van Cascina del Pozzo is een Italiaanse rode wijn die nu gedronken kan worden maar ook nog kan rijpen op de fles.

Beste Italiaanse rode wijn

De rode wijn van de nebbiolo druif wordt hoog gekwalificeerd in de wereld van wijnkenners. Het Roero gebied is een klein paradijs dat bestaat uit zanderige duinen in oker kleurige klei met groene wijngaarden, dit geeft het landschap een magisch uiterlijk.

De nebbiolo druif wordt in dit kleine ecosysteem aangeplant en groeit uit tot een van de beste wijnen die Italië kent. De nebbiolo druif heeft een lange rijpingstijd nodig voordat de druiven kunnen worden geplukt. In de regio van ‘slow food’ past ook de lange rijpingstijd van de Italiaanse rode wijn.

Na de oogst begint het kelder vakmanschap van de familie Marchisio. De vinificatie en het rijpen van de wijn in houten vaten en op de fles maken dit tot een van de betere rode wijnen uit de Roero.

DOCG

,De Roero Montegaletto heeft het keurmerk Denominazione di Orgine Controllata e Garantita. Het is de hoogste categorie in Italië voor kwaliteitswijnen.

Het kwaliteitsniveau DOCG kent Italië sinds 1980. Dit kwaliteitslabel zorgt voor de onderscheid tussen goede wijnen (DOC) en top wijnen (DOCG).

Het kwaliteitslabel geldt voor witte, rosé, rode en mousserende wijnen. Waaraan moet een DOCG wijn voldoen?

 1. De druivenopbrengst per hectare is gemaximeerd,
 2. Slagen voor een diepgaande technische analyse door het ministerie van landbouw,
 3. Onafhankelijke smaak beoordeling door personen met een overheidslicentie.

 

Heb je met een DOCG gelabelde wijn gegarandeerd de lekkerste Italiaanse wijnen in huis?

Ja en nee.

Ja, als de wijnboer volgens de voorschriften van de DOCG zijn wijn produceert. Nee, als de wijnboer niet volgens de voorschriften zijn wijnen maakt. Daarmee kiest de wijnboer om buiten het kwalificatiesysteem zijn wijn te maken. Deze wijnen kunnen uiteraard van een zeer hoog niveau zijn. Denk maar aan de wijnmakers in Bolgheri die destijds ‘super Tuscan‘ wijn produceerde op basis van Cabernet Sauvignon, een druif die niet paste in het Toscaanse DOCG systeem.

 

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten