• Gratis bezorgd vanaf € 50
 • Wijn van kleine wijnboer
 • Wijngeschenk zakelijk
12,75

Cascina del Pozzo Nebbiolo rood 75cl

Castellinaldo d'Alba, Italië
 • Soort

  Nebbiolo

 • Inhoud - %

  75CL - 13,5% Vol.

 • Smaak

  Framboos, pruimen, bramen

 • Lekker bij

  icon icon

De Nebbiolo d’Alba is een mooie rode wijn die  aan de wijnranken in de Piemonte (Italië) groot is geworden. De rode wijn heeft 24 maanden in een groot houtenvat (foeder) gerijpt. hierdoor zijn de tannine, zuur en fruit mooi gebalanceerd. Lekker bij typische Italiaanse streekgerechten. Een mooie inspiratiebron is het boek van Jamie Oliver, Jamie’s Italië. Denk aan geroosterd en gemarineerd konijn of geschroeide rosbief met knoflook, rozemarijn en paddenstoelen. Proost met deze Nebbiolo van Cascina del Pozzo!

Op voorraad

Nebbiolo rode wijn uit Italië

De rode wijn van de blauwe druif nebbiolo heeft zijn roots in Italië. In het noordwesten van Italië ligt de Piemonte. De bekendste stad in de Piemonte is Turijn. Denk nu niet dat Turijn een typische grauwe industriestad is, die bekend is geworden door FIAT. Turijn is het Parijs van Italië. Meer weten? Écht een weekendtrip waard!

Terug naar de Nebbiolo d’Alba Caplavur van Cascina del Pozzo. De nebbiolo in de wijngaard op de heuvels van Castellinaldo d’Alba. Dit gebied valt onder het Denominazione di Orgine Controllata (DOC) Roero. DOC is een garantie dat deze rode wijn van de nebbiolo druif afkomstig is uit het geografisch afgebakende gebied Roero in Italië en voldoen aan regels met betrekking tot druivenrassen en productiemethoden.

Beste rode wijn

Goed gemaakte rode wijn van de nebbiolo druif behoren tot de absolute wereldtop. De nebbiolo druif is de keizer onder de Italiaanse druiven. Deze druif is ook kieskeurig als het om de bodem en ligging gaat. De druif heeft een kalkhoudende bodem nodig en de ranken staan op het zuiden, zuidwesten. De ligging op het zuiden is absoluut noodzakelijk omdat de nebbiolo druif laat rijp wordt en veel zonuren nodig heeft. De nebbiolo druiven die bij Cascina del Pozzo zijn aangeplant voldoen aan deze voorwaarden, om een beste rode wijn te creëren.

Dat een blauwe druif met een dunne schil tot de beste rode wijnen behoort, bewijst de nebbiolo. De Nebbiolo d’Alba Caplavar wordt 12 tot 15 dagen op de schil en pit vergist. Omdat de nebbiolo druif een dunne schil heeft is een langere schilweking nodig om kleurstoffen en tannine te onttrekken. De nebbiolo druif geeft gedurende het maceratieproces vrij veel tannine. De wijnmakers van Cascina del Pozzo kiezen ervoor om de rode wijn na de maceratie 24 maanden te laten rijpen op foeders (grote houten vaten). Hierdoor wordt de tannine weer zachter. Daarna volgt nog een rijpingsperiode van tenminste 6 maanden op de fles. De wijnmakers hebben er niet voor gekozen om de wijn in getoaste barriques te laten rijpen, hierdoor behoudt de Caplavar zijn fruitige frisheid.

Nebbiolo en eten

De rode wijn van de nebbiolo druif door Cascina del Pozzo gemaakt, past goed bij traag gegaarde vleesgerechten.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten