• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Wijnproeverij

Wijnproeverij voor iedereen.

Wil je met vrienden, medewerkers of familie een exclusieve wijnproeverij beleven dan ben je aan het juiste adres. Dat kan bij jou thuis of op een afgesproken locatie.

Wijnproeverij op lokatie

(31.8.2023, wegens privé omstandigheden kan Wijnzat tot nadere orde geen wijnproeverijen organiseren) Je kan bij Wijnzat een zakelijke of privé wijnproeverij bestellen. De wijnproeverij duurt ongeveer 2 1/2 uur en ondanks het feit dat er wijnzat is, proef je in die tijd meestal 8 wijnen. Welke wijnen je jouw gasten wil laten proeven bespreken we vooraf en is mede afhankelijk van hapjes die je wilt serveren. De minimale groepsgrootte is 10 wijnproevers. Naast het proeven en tips waar je op kan letten als je wijn proeft, vertellen we onder andere over de wijnbouw, vinificatieproces en de bewaarpotentie van wijnen. Uiteraard zijn vragen welkom!

Wijn proeven

Het proeven van wijn is natuurlijk het allerleukste! Je krijgt inzicht in hoe je jouw zintuigen inzet om het uiterlijk, geur en smaak van de wijn te ontdekken. Wijn proeven of je nu amateur of professional bent, de methode is hetzelfde.

De volgorde van de methode is simpel, kijken, ruiken en proeven. Waarom deze volgorde? dat leggen we je graag uit tijdens de wijnproeverij.

Kan je tijdens de wijnproeverij direct de verschillende smaken in wijn ontdekken en plaatsen? Ja, dat kan je aan het einde van de wijnproeverij. De ene persoon heeft een beter ontwikkelde smaak en reuk dan de ander, maar tot op hoge leeftijd kan ieder mens zijn reuk en smaak ontwikkelen. Het is een kwestie van veel doen, frustraties overwinnen en steeds beter worden in het fijnslijpen van jouw zintuigelijke vermogens. Leren van elkaar is hierbij belangrijk, om sneller progressie te maken. Een wijnproeverij met vrienden of kennissen is een fijne manier om stappen te maken.

Klopt het dat wijnen naar benzine, tabak paprika, appel of paardenstal  kunnen ruiken? Ja het klopt! Ben je nieuwsgierig of jij dat, net als vele andere, ook kan ontdekken neemt dan contact met ons op.

Contact

Het handigste is als je via het contactformulier contact met ons opneemt, geef aub aan wat een goed tijdstip is om te overleggen. De kosten van een wijnproeverij zijn afhankelijk van jouw wensen en het aantal wijnproevers. Een richtprijs is tussen de 35 en 45 euro per persoon inclusief btw en exclusief eten, locatie- en reiskosten.

 

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de wijnboeren, wijnsoorten of heb je een andere vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

info@wijnzat.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten