• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Verhalen - Wijnreizen

Ontspannen sfeer bij de wijnboer

Waarom geniet ik altijd van wijnbergen

Ontspannen sfeer bij de wijnboer

Heb je dat ook? Even weg van de snelweg. Je pakt een binnendoor weg. Je rijdt door een gebied met wijngaarden en ongemerkt word je humeur beter. Op weg naar een wijnboer, lekker ontspannen en wijnproeven.

Het glooiend landschap, de heuvel op rijden en de wijnranken staan schouder aan schouder,  op dezelfde afstand zodat een wijntractor zijn werk makkelijk kan doen. De wijnranken worden hooggehouden door een ingenieus en tegelijk simpel systeem om de druiven lekker in de zon te kunnen laten rijpen. Boven op de heuvel schittert een Chateau, Bodega of Cantina in de zon. Het oprij pad naar boven wordt begeleid door cypressen of olijvenbomen. Dan weet je het al…

Hier rijpen de druiven onder de zon om uit te groeien tot een heerlijke rode of witte wijn. Eenmaal aangekomen heeft ‘Pavlov’ zich al aangediend. Hier MOET worden geproefd!

Mijn bleke huid verraad mijn afkomst, de propietari heet me hartelijk welkom in het Engels. Het is niet de vraag of ik wijn wil proeven… zij loopt naar achteren en komt met een fles en glazen naar buiten. Olivia opent een cava van haar wijndomein Castell d’Age. De cava Anne Marie Brut Nature Reserva schittert in het glas. Olivia nodig mij uit de cava te proeven. Lekker fris en gemiddeld zuurgraad, mooi om mee te starten. Het is lekker warm, 28 graden en een lichte bries die vanaf de kust van Barcelona waait. De tweede cava wordt geopend een rosé dit keer. Ahh, dat is lekkere cava. Deze cava is ook via de traditionele methode gemaakt. Olivia vertelt dat deze cava tenminste 15 maanden op de fles heeft gelegen in de ondergrondse kelder met een temperatuur van 16 graden. Olivia legt ook uit wat het logo Organice Farming betekent. Haar oma is gestart met biodynamische wijnteelt. Haar moeder nam het over en nu is Olivia samen met haar moeder verantwoordelijk voor het biodynamisch telen en wijnmaken volgens de biodynamische methode. Het heeft volgens Olivia veel energie en doorzettingsvermogen gevraagd om mooie stabiele biodynamische wijnen te maken. Om direct de daad bij het woord te voegen presenteert zij de biodynamische rode wijn van de syrah druif waar ook geen extra sulfiet is toegevoegd. Deze rode wijn heeft 13,5% alcohol, en matig tannine en zuur. Goede afdronk. Deze ‘weg van de snelweg’ heeft mij aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en professionaliteit van deze wijnboer. Dit eerste bezoek heeft geleid tot een tweede bezoek en het resultaat is dat ik voor jullie deze biodynamische wijnen importeur.

Bekijk wijnen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten