• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Verhalen - Wijnproeven

Hoeveel smaken

de smaak van de druifsoorten

Hoeveel smaken

Hoeveel druiven smaken zijn er? Kijk je in een wijnwinkel, supermarkt of website dan valt op dat bepaalde druivensoorten vaak worden getoond. Je ziet veel chardonnay, sauvignon blanc, melot, syrah, cabernet sauvignon en pinot noir.

Druiven die een beroemde Franse historie hebben. druivensoorten worden ook veel aangeplant in de nieuwe wijnlanden. New Zealand is bekend om de smaak van frisse sauvignon blanc. Australie heeft zijn stevige syrah (shiraz) en chardonnay. De meest aangeplante druiven smaak in Chili is Cabernet Sauvignon en in Zuid-Afrika is dat ook het geval.

Onze eerste kennismaking met wijn is dan ook meestal één van de bovengenoemde druivensoorten uit de supermarkt. Door de herhalingsaankopen wordt de smaak van de genoemde druiven herbevestigd en voor je het weet drink je de komende 10 jaar wijnen uit deze collectie.

Hoeveel smaken

Hoeft niet…. Hoeveel smaken zijn er wel niet? Honderden druivensoorten met ieder een eigen smaak en karakter. Omdat de wijnbouw oorspronkelijk in Europa tot volle bloei is gekomen, bevinden héél veel van die overheerlijke druiven en betaalbare flessen zich dicht bij huis. Ga je op vakantie naar Spanje, Portugal, Italië of nog dichter bij huis Duitsland en Frankrijk, dan kom je direct in een oase van regio gebonden druivensoorten die uitstekend passen bij de lokale gerechten. Lokaal is leuk maar thuis van een glaasje genieten is nog veel leuker.

Welke druivensoorten zijn dan in de lage landen lekker?

Eigenlijk allemaal, mits ze door de wijnboer met zorg zijn grootgebracht. Hoe weet je nu of de wijnboer van die lokale of regionale wijnen zijn best heeft gedaan om jou te bekoren? Dat is niet eenvoudig want er zijn nu eenmaal honderden wijnboeren.

Aan WIJNZAT de taak om jou te helpen met de keuze zonder ‘keuzestress’.

Riesling

Riesling is een druivensoort die de laatste jaren steeds vaker wordt beschreven als een aangename verrassing van smaak. We stellen je een van de Rieslings van onze wijnboer voor!

De droge witte wijn komt uit de Rheingau, zo’n 4 uur rijden vanaf Utrecht. De wijnvelden liggen aan de oever van de Duitse Rijn en lopen op tegen de flanken van het Taunusgebergte. Uiteraard hebben de betere wijnvelden een zuid-oost ligging, want druiven houden nu eenmaal van warmte en veel licht. De Rijn zorgt voor verkoelende mist in de ochtend en het landklimaat zorgt voor een rustige en warme nazomer. De druif die hier goed kan groeien is de aromatische Riesling druif. Sommige wijnkenners vinden Riesling de koningin onder de witte druiven. Dat mag zo zijn, de manier waarop de wijnboer met deze druif omgaat is alles bepalend.

In het klein dorpje Oestrich-Winkel aan de Rijnoever bevindt zich het wijndomein August Eser. Désirée en haar levenspartner Dodo zu Knyphausen runnen het wijngoed samen met papa Joachim Eser. Désirée is de 10 generatie in dit wijngeslacht.

De wijn die wij aan jou voorstellen is de Riesling Von Löss. Deze wijn smaakt naar fris fruit en heeft een mooie zuurgraad met 12% alcohol. De wijn is mooi in balans waardoor je extra lang van ieder slokje kunt genieten. Klik hier om de wijn te bestellen.

Hoeveel smaken

August Eser, Vom Löss.

Bekijk wijnen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten