• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Wijngaard De Kluizen

Herdersem, België
  • 2,8 ha wijngaard
  • 24 jaar ervaring
  • Biologisch waar mogelijk

10.000 mooie wijnstokken

Herman Troch

Wijngaard De Kluizen ademt het bourgondische leven, vrijheid, ondernemingszin en passie voor de wijnbouw en Belgische wijnen van Herman Troch. Een gepassioneerde Belgische wijnbouwer.

Belgische wijnen

Herman Troch is een goedlachse Belg, hij praat ronduit over zijn grote wijn passie waarbij hij regelmatig zijn volle baard in de plooi strijkt. De Belgische wijngaard De Kluizen heeft Herman samen met zijn vader vanaf de grond opgebouwd. Ruim 20 jaar na de start ligt de wijngaard er florissant bij en produceert het mooie Belgische witte en rode wijnen. Herman houdt van het leven als wijnboer, het buitenleven, de liefde voor zijn wijnstokken en het maximale halen uit het vinificatieproces. Dit alles maakt hem ook een gepassioneerd docent wijnbouwer/wijnmaker aan Syntra in Gent.

Wijnstreek

Verscholen achter de muren van de voormalige abdij Maria Mediatrix aan de grens van Affligem en Aalst ligt in het glooiende Pajottenland wijngaard De Kluizen. De aangeplante druiven werden zorgvuldig geselecteerd, zodat ze in het klimaat tussen Gent en Brussel tot volledige rijpheid komen.

Wijnsoort

Druiven die hun Duitse afkomst verraden zoals Schönburger, Reichensteiner, Dornfelder, Zweigelt Sieger en Kerner gedijen goed op de grens van Brabant en Oost-Vlaanderen. Naast de genoemde druifsoorten maakt Herman ook wijnen van bekendere druivensoorten zoals Pinot Gris en Pinot Noir. We hebben de Cuvee en Kerner in ons assortiment.

Witte wijn

De Cuvee is een mengwijn die bestaat uit drie druivenrassen: Sieger, Schönburger en Reichenstein. Het is een fruitige droge witte wijn die ook muskaatachtig en kruidig smaak. Zomers als aperitief wijn of lekker bij tapas en zodra de R in de maand is past deze wijn ook prima bij mosselen.

De Kerner is een frisse droge witte wijn die een beetje aan Riesling doet denken. Toch heeft deze wijn zijn eigen smaak van citrus en peer. De Kerner heeft een fris zuurtje waardoor warme en koude visgerechten goed bij deze wijn passen.  Ben je liefhebber van oesters? De Kerner ook!

De Pinot Grigio is een frisse droge witte wijn die een mooi bouquet en een volle smaak heeft. Toch heeft deze wijn zijn eigen smaak van citrus en steenfruit. De Pinot Grigio past bij kip of kalkoengerechten. Ook prima bij vegetarische maaltijd.

 

De lekkerste

Wijnen van de boer

Heeft de wijnboer niet wat je zoekt?

Wij hebben wijnzat

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten