• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Wijndomein August Eser

Oestrich-Winkel, Duitsland
  • 11 ha wijngaard
  • Sinds 1680
  • VDP wijnbouwer

10 generaties wijnbouw

Désirée Eser & Dodo zu Knyphausen

De prijswinnende Duitse witte en rode wijnen van wijndomein August Eser worden door een groot publiek in Europa, Amerika en Azië gewaardeerd. In Duitsland ontving zij in 2018 voor hun Riesling het 'Certificate of excellence'.

Wijnzat August Eser

Dodo Freiherr zu Knyphausen en achternicht Désirée Eser – Freifrau zu Knyphausen

Duitse wijnen

Wijndomein August Eser levert top VDP Duitse wijnen.  Het wijndomein wordt door Désirée en Dodo geleid. Désirée is de 10e generatie en eerst vrouw die de leiding over het wijndomein heeft. Désirée heeft als ‘footprint’ van dit gedenkwaardige moment haar Riesling wijn ‘My Way’ op de markt gebracht. Désirée en Dodo hebben als doel om de traditie van mooie zuivere klassieke Duitse Rheingau wijnen voort te zetten en door te geven aan de 11e generatie. Hun pand heeft een wijnkelder met schitterende gewelfbogen dat uit 1680 stamt. Hier rijpen de Pinot Noir en Riesling tot uitstekende wijnen die je na aankoop ook nog kunt bewaren.

De traditie en moderne wijnbouw worden in de dagelijkse praktijk gecombineerd. Zowel Dodo als Désirée zijn afgestudeerd aan de Universiteit van Geissenheim. Geissenheim staat bekend als de top voor wijnbouw innovatie en educatie.

Wijnstreek

Het wijnhuis ligt in het plaatsje Oestrich-Winkel. Oestrich is onderdeel van de wijnstreek Rheingau. Het ligt niet ver van de driehoek Mainz, Wiesbaden en Frankfurt am Main. De 17 wijnpercelen die samen 11 hectaren vormen liggen verspreid langs de Rijn. Het Taunusgebergte zorgt voor de juiste helling en zonovergoten zuid ligging. Iedere wijngaard heeft een unieke ligging (terroir) en levert een andere smaak sensatie op. Vier wijnbergen zijn door het VDP ingedeeld in de classificatie ‘Grosse Lage’. De ‘Grosse Lage’ druiven zijn dus afkomstig uit de beste afzonderlijk benoemde wijngaarden; Lenchen, Siegelberg, Doosberg en Nussbrunnen.

Wijnzat August Eser Rauenthaler Rothenberg

Rauenthaler Rothenberg is een Erste Lage wijngaard

Wijn classificatie

De wijngaarden zijn geclassificeerd volgend het systeem van het Verband Deutscher Prädikatsweingűter (VDP), dat refereert aan classificatie in de Bourgogne. August Eser levert van Grosse Lage (Grand Cru), Erste Lage (Premier Cru), Ortswein (Village) tot en met Gutswein (Streek). In tegenstelling tot de wettelijke Duitse kwaliteitsindeling op basis van het suikergehalte van de most wordt het Terroir van de afzonderlijke wijngaard als uitgangspunt genomen. Je kan als vuistregel de Spätlese vergelijken met de Grosse of Erste Lage. Wij bieden de Rauenthaler Rothenberg als VDP Erste Lage aan. Uiteraard kunnen we op verzoek de verfijnde droge Riesling ‘Grosse Lage’ importeren voor een shop prijs van 39,95 per fles van 0,75 liter.

Wijnsoorten

Dodo en Désirée zijn gepassioneerde, dynamische en kundige Duitse wijnboeren die streven naar perfecte wijnen. Samen met mijn achternicht Désirée en Dodo hebben wij hun mooie wijnen geproefd en een selectie gemaakt die wij jou graag aanbevelen.

Witte wijnen

De Riesling ‘My Way’ is een frisse en fruitige witte wijn met een mooie balans tussen fruit en zuur. Heerlijk bij asperge, een vegetarische gerecht, magere vis of mosselen. De Riesling Vom Löss is een van mijn favoriete droge witte wijnen. Deze wijn kan bij een breedspectrum van gerechten worden gedronken. De Rauenthaler Rothenberg is een Erst Lage Riesling. Mijn betovergrootvader Körner maakte al wijn van deze wijngaard. De leisteenbodem en meer dan 30 graden hellingshoek van dit perceel maken dat deze wijn naast het fruit ook mineraliteit heeft.

Etiket 1952 Josef Körner Weingut

Josef Körner bezat ook het perceel Rauenthaler Rothenberg

De lekkerste

Wijnen van de boer

Heeft de wijnboer niet wat je zoekt?

Wij hebben wijnzat

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten