• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Leef je droom op de Kaapse winery Mooi Bly

Liesbeth en Erik Schouteden

"Een naam kiezen voor ons wijndomein was niet heel moeilijk als je vanuit België emigreert naar Zuid-Afrika" zegt Liesbeth. Mooi Bly Winery in Paarl, Zuid-Afrika levert droge witte en rode Kaapse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Mooi Bly Winery van Liesbeth en Erik ontwaakt iedere ochtend bij het geluid van tropische vogels. De wijnranken liggen tegen de flank van het ‘Du Toit Kloof’ gebergte. Zon en koelte van de bergen zorgen voor mooie rijpe druiven. Liesbeth en Erik leven samen met hun twee zoons en de ouders van Liesbeth hun droom op het wijndomein in de authentieke wijnstad Paarl. Het wijndomein produceert volgens de Zuid-Afrikaanse wijnwetgeving ‘Estate Wines’. Dit betekent dat de druiven alleen afkomstig zijn van de eigen wijngaard en in de eigen wijnkelder worden geperst en gerijpt tot lekkere rode en witte wijnen in gekoelde roestvrijstalen tanks of houtenvaten. Het bottelen vindt ook plaats op het eigen domein.

Wijnstreek

Vanaf het vliegveld van Kaapstad ben je met 45 minuten rijden bij Mooi Bly Winery om hun rode en witte Kaapse wijnen te proeven. Paarl ligt nog geen 40 km van Franschhoek of Stellenbosch, wat ‘the places to be’ zijn voor commerciële wijnproeverijen. Een Cap Classique proeven bij Anthonij Rupert wine estate, lunch met Sauvignon Blanc bij GlenWood Vineyards of een bezoek aan het in 1685 gestichte Boschendal en je beleeft wat de West-Kaap en Kaapse wijnen zo aantrekkelijk maakt.

wijnstreekomgeving

Genieten van offroad en omgeving Zuid-Kaap Zuid-Afrika

Witte wijnen

Chenin Blanc is een toegankelijke droge witte wijn die naar steen- en tropischfruit smaakt. Lekker veel body waardoor een visgerecht met saus goed bij de Chenin Blanc past.

Rode wijnen

Onder de vier rode wijnen bevinden zich twee Franse klassiekers, de syrah en cabernet sauvignon. De Syrah (Syraz) is een vriendelijke dieprode wijn met de smaak van rijp donker fruit en houttonen, echt een wijn voor een ‘Braai’. De droge rode wijnen van 100%  Malbec of Tannat druiven hebben we naast de Syrah in ons assortiment opgenomen. Beide houtgerijpte wijnen zijn stevige rode wijnen die wild of roodvlees goed begeleiden, daarmee kwalificeren ze zich als wijnen die het tijdens de kerstdagen goed doen. Recent aten we een vegetarische couscous begeleidt door de rode wijn 2015 Tannat, echt wel een goede zomerse combi. De volle Malbec met rijpe tannines is diep rood van kleur en heeft veel zwart fruit (pruim, bramen), zo lekker!

 

De lekkerste

Wijnen van de boer

Heeft de wijnboer niet wat je zoekt?

Wij hebben wijnzat

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten