• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Castell d’Age

La Beguda Baixa, Barcelona
  • 3 generaties vrouwen
  • Biodynamische wijnen
  • 40 ha wijngaard

Biodynamische wijnbouw

Cava en wijn

Het biodynamische wijndomein Castell D'age wordt geleid door Olivia. Zij is de derde generatie vrouwelijke wijnboer die op biodynamische wijze wijn verbouwt. Het wijngaardbeheer en wijnbereiding wordt zeer professioneel aangepakt om mooie cava's en wijnen te produceren. Castell D'age is Ecocenter en Demeter gecertificeerd.

Spaanse wijnen

Spanje heeft de meeste hectaren wijnbouw van de wereld. Het zuiden is bekend om zijn sherry, de Prioratstreek om zijn fantastische rode wijnen, Galicia om zijn Albariño en de Penedès om zijn Cava’s. De biologische wijngaard Castell D’age ligt in het middendeel van de Penedès waar meestal de beste wijnen en Cava’s worden geproduceerd. Olivia leidt samen met haar moeder het biodynamische wijngoed Castell D’age; vriendelijk, ontspannen, gedreven en met een duidelijke visie!

wijnzat.nl, Castel d'Adge, Cava en wijn

Cava, rosé, rode en witte biodynamische wijn

Wijnstreek

De Penedès is een van de mooiste gebieden in Spanje en ligt in de provincie Cataluña, sommige noemen het ook wel klein Toscane. Cataluña met de hoofdstad Barcelona is het ‘Cava’ mousserende wijngebied van Spanje.  De Penedès grenst aan de middellandse zee waardoor het een mild mediterraan klimaat heeft. De Penedès bestaat uit drie verdiepingen. Een laag deel van 0-250 meter hoog, het middendeel van 250-500 meter hoog en het hoge deel van 500-750 meter. De hoogte heeft invloed op o.a. de frisheid en zuurgraad in de wijn. Catalanen worden geïnspireerd door het schitterende berggebied Montserrat dat een spiritueel baken in de Penedès is.

wijnzat.nl, Castel d'Adge, Penedés

Montserrat Penedés

Biodynamische wijnen

Drie generaties ervaring in het verbouwen en maken van biodynamische witte, rosé en rode wijn. Deze wijnen zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gemaakt. Het dynamische zit in het ‘boeren’ volgens de antroposofische werkwijze waarbij zeer nauw wordt samengewerkt met de natuur én de kosmos.

In ons assortiment bieden we je de zachte soepele witte wijn van de Xarel.lo druif aan. De fruitige rosé gemaakt van de Merlot druif. Een krachtige jeugdige rode wijn van  100% Tempranillo (ull de llebre op zijn Catelaans) maakt het lijstje compleet.

Biodynamische mousserende wijn Cava

Uiteraard ontbreken de CAVA’s niet. De mousserende rosé Cava is een cépage brut (droog) van Pinot Noir. Deze Cava smaakt naar framboos en aardbei… en je verlangt al naar een volgende slok. Heb je iets te vieren dan is de Olivia Brut Nature een prima keuze. Deze brut nature is gemaakt van 100% Chardonnay. Deze cava is lekker bij een aperitief, denk aan oesters of tapas zoals olijven, garnalen of chips. De cava Anne Marie Brut Nature is samengesteld uit drie klassieke Penedès druivensoorten. Deze cava is een typische mediterrane mousserende wijn die goed past bij tapas, schelpdieren, witvis of garnalen.

Sulfiet vrij

0%So2. De wijnflessen met 0% sulfiet herken je bij Castell D’age direct aan het etiket. Een wijn heeft van nature sulfiet, dus hoe bedoel je 0%? Wat het etiket zegt is dat tijdens de gehele wijnbereiding geen sulfiet is toegevoegd. De 100% Syrah drinkt lekker weg en heeft zachte tannines en een mooie afdronk.

De lekkerste

Wijnen van de boer

Heeft de wijnboer niet wat je zoekt?

Wij hebben wijnzat

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten