• Gratis bezorgd vanaf € 50
  • Wijn van kleine wijnboer
  • Wijngeschenk zakelijk

Cascina Del Pozzo

Castellinaldo d'Alba, Italië
  • 18 Ha wijngaard
  • Italiaanse wijntraditie
  • Respect voor de natuur

Italiaanse wijnen

Familie Marchisio

Wijnproeven bij Cascina del Pozzo betekent heerlijke Spumante, witte en rode wijnen drinken en vooral veel lachen. Humor en hard werken kenmerkt deze familie waar drie generaties samenwerken. Hun toewijding aan de druiven levert unieke kwaliteitswijnen.

Wijnbouw filosofie Cascina del Pozzo

Stefano Marchisio verwoordt de mentaliteit van de familie. Hij zegt hierover: “ons kompas voor het werken in de wijngaard, kelder en wijnmaakproces is respect voor de natuur en traditie. Alleen op deze wijze kunnen we de geur en smaak van de Roero wijnen bij iedere oogst weer creëren en het winnende karakter en de authentieke charme met elke slok aan jou doorgeven”.

Wijnstreek

De Piemonte regio waar ‘slow food‘ is uitgevonden. En waar zonder concessie genieten van fantastisch eten en dito wijnen een levenswijze is. Genieten van het uitzicht over het glooiende landschap met de Alpen en Turijn in de achtertuin, daar vind je Castellinaldo d’Alba. Castellinaldo ligt slechts 25 km van Barolo. Het vliegveld van Turijn is een uurtje rijden.

De Piemonte heeft een gunstig klimaat, glooiende heuvels en vaak een kalkrijke bodem, dit maakt de streek ideaal voor wijnbouw. Cascina del Pozzo verbouwt hun wijn in het DOC-gebied Roero. Naast heerlijke wijnen is de Piëmont ook beroemd om de truffels die van ieder streekgerecht een culinair feest maken.

Wijnstokken aanplanten Cascina del Pozzo

De broers Marchisio planten nieuwe wijnstokken in de kalkrijke ondergrond.

Wijnsoorten

De Marchisio’s hebben een ruime keuze aan witte, rosé en rode wijnsoorten. Ze leveren ook een Spumante Brut, die is samengesteld uit de druivensoorten Pinot noir, Chardonnay en de lokale druif Arneis.

Witte wijn

De serie droge witte wijnen bestaat uit 100% Arneis en 100% Favorita. De Arneis druif levert een mooi naar amandel en fris wit fruit smakende wijn. De Favorita druif is een echte ‘lokal’ uit de Roero, deze wijn drinkt makkelijk weg en gaat altijd mee naar het strand!

Rode wijn

Een 100% Nebbiolo met de schitterende naam Montegalletto heeft wat een goed gerijpte Nebbiolo voortbrengt. Drie jaar rijping in achtereenvolgens, barrique, groot houtenvat en op de fles. Prachtige rode wijn met bewaarpotentie. De Nebbiolo d’Alba is een jonge variant en heeft 2 jaar op grote houtenvaten gerijpt. De 100% Dolcetto is een lichte fruitige rode wijn die je ook gekoeld kan drinken, uiteraard past deze wijn goed bij pizza, pasta of kip. De laatste rode wijn van Cascina del Pozzo die wij in ons assortiment hebben is een 100% Barbera. De wijn heeft een mooie zuurgraad en is fris en fruitig gebleven omdat de wijn niet op hout is gerijpt.

Marchisio showt de wijnen van Cascina del Pozzo

Rose wijn

De Rosé is gemaakt van 100% Barbera druiven. Doordat de Rosé in gekoelde stalen vaten is gefermenteerd heeft de Barbera zijn frisheid en fruitsmaak behouden. Heerlijk als aperitief.

Spumante

De tweede vergisting van deze Spumante brut verliep via de Méthode Charmat. Onze eerste reactie tijdens de proeverij was ‘lekker spul’. Deze Spumante is een combinatie van Pinot noir, Chardonnay en Arneis. Jong en fris met een mooi bubbeltje is het een gangmaker bij ieder feestje.

Cascina del Pozzo Spumante koop je bij Wijnzat

Spumante Brut. Chardonnay 25%, Arneis 25%, Pinot Noir 50%.

De lekkerste

Wijnen van de boer

Heeft de wijnboer niet wat je zoekt?

Wij hebben wijnzat

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten